Dubbele Pech voor Roy Pouw

Zoals bekend werd het weekend van 20 april de eerste race verreden voor het prestigieuze Spaans Open Kampioenschap op het Ricardo Tormo circuit in het zonnige Valencia. Voor Roy Pouw waren de druiven zuur en zou Roy helaas niet aan de start verschijnen van de eerste Spaans Open race van het seizoen.

De kwalificatie trainingen werden verreden onder zonnige weersomstandigheden met temperaturen van net boven de 20 graden. De wind was een stuk minder aanwezig dan de vrijdag tijdens de vrije trainingen, waardoor het goede omstandigheden waren om te rijden. De kwalificaties werden verreden in twee groepen. Dit door de grote hoeveelheid inschrijvingen.

Cool Rentals Racing Team Holland rijder Roy Pouw, nu in dienst van het DeGraaf Exact GP Talent Project, werd ingedeeld in groep B. De eerste vijftien rijders van iedere groep plaatsen zich rechtstreeks voor de race op de zondag. Van de overige rijders zullen er per groep de 6 snelste rijders zich kwalificeren voor de race.
Roy Pouw verkeerde niet in een jubelstemming. Roy wist zich niet te kwalificeren voor de eerste Spaans Open race van 2008. De eerste kwalificatie gebruikte Roy om zijn ritme terug te krijgen na de lange winterstop en een goede set-up te creëren voor zijn Aprilia. In de eerste kwalificatie wist hij te beëindigen op een zeventiende positie. Tijdens de tweede kwalificatie wist Roy zijn kwalificatietijd niet te verbeteren en zakte daardoor terug naar een 23e positie zijn groep. Door deze positie kwam Roy niet in aanmerking voor een start voor de race van zondag.

Roy Pouw (NQ, 1:47,689): “Dit was natuurlijk enorm balen. Op de een of andere manier kwam ik niet goed genoeg in mijn ritme. Ik heb te weinig testkilometers gereden dit jaar en dat breekt mij nu op. Ik heb gereden voor wat ik waard was. Misschien heb ik wel teveel gepusht waardoor ik juist tijd verloor dan goed maakte. Voor de volgende race voor het Spaans Open kampioenschap in Catalunya heb ik meer vertrouwen in. Ik heb dan al een aantal races gereden voor het Duitse IDM kampioenschap en het Nederlandse kampioenschap en zal ik zeker in mijn ritme zitten. Ook heb ik dit jaar al een keer gereden op het Catalaanse circuit, nabij Barcelona en ik zal die ervaring zeker kunnen gebruiken. Ik wens mijn teamgenoot Jerry in ieder geval een goede race. Ikzelf ga met de scooter langs de baan rijden, om te kijken hoe de rest van het veld zijn lijnen rijdt en kan ik daarvan wat oppikken.”

Roy kijkt alweer vooruit en is vanzelfsprekend uit op revanche bij de volgende Spaans Open race op 25 mei aanstaande. Deze zal worden verreden op het circuit van Catalunya.

Na thuiskomst zat Roy toch niet helemaal lekker in zijn vel en werd er, voor vertrek naar de eerste IDM wedstrijd, toch nog even bloed geprikt in het ziekenhuis. Het advies van de doktoren was, dat het beter voor Roy is om niet te gaan racen op de Lausitsring in Duitsland. Roy is overtraind en rust is op dit moment noodzakelijk is om in Eemshaven weer fit aan de start te kunnen staan voor de volgende ONK wedstrijd. Er rest Roy en het team niet anders dan het advies op te volgen in dit voor Roy zo’n belangrijk jaar. Hopelijk herteld Roy voorspoedig en kunnen we binnenkort weer genieten van zijn kunnen in Eemshaven.

 

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.






© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden