Positieve ommekeer voor TH coureur Roy Pouw

Lachende gezichten bij de leden van Team Holland en ook bij haar 125 cc coureur Roy Pouw een grijns van oor tot oor. Eindelijk een weekend zonder tegenslagen en valpartijen. Daar waar de voorgaande twee wedstrijden voor het Internationale Deutsche Motormeisterschaft (IDM) 125 cc niet verliepen zoals gewenst, ging het nu eindelijk goed. De drie zware valpartijen die Roy als dertienjarige jongeling afgelopen maanden voor de kiezen kreeg hadden nogal impact gehad op de mentale gesteldheid. Niet vreemd, want zelfs oudere, zeer ervaren coureurs hebben er veelal moeite mee om weer in het juiste raceritme te komen na zoveel malheur. Het kost dus gewoon tijd om weer op het oude niveau te komen, tijd die je daarvoor dus moet nemen.

De derde race voor het IDM stond voor Roy op de kalender en hiervoor werd de karavaan ruim zevenhonderd kilometer ver gestuurd naar het Duitse Klettwitz, even ten zuiden van Berlijn. Op het EuroSpeedway Circuit (Lauzitsring) werd er door Roy rustig getraind om vooral het gevoel met de machine en het zelfvertrouwen te herwinnen. Dit leek aanvankelijk niet zo te lukken, maar gedurende de vrijdag en de kwalificatietrainingen zaterdag?s kwam de blik in de ogen van Roy weer terug zoals van voor de genoemde valpartijen. Een lichtpuntje dus. Ook de rondetijden werden verbeterd en met een uitgeperste 1.30.098 was een 30e plaats op de grid Roy zijn uitgangspositie voor de race.

De race, officieel het Internationalen ADAC-Motorradrennen Lausitz?EuroSpeedway genoemd, werd verreden onder zeer fraaie weersomstandigheden. Maar liefst 11.500 toeschouwers kregen prachtige wedstrijden te zien, waaronder die van Roy.Direct na de start leek het erop dat het noodlot wederom zou toeslaan, want Roy moest vol in de ankers om voor hem bakkeleiende coureurs te ontwijken. Zo goed als laatste van de vierendertig gestarte coureurs begon Roy aan een inhaalslag. Na enkele ronden kreeg Roy het gevoel weer helemaal te pakken en zelfs vanaf de kant kon men zien dat het de goede kant opging. Strak sturend, er brutaal voorzettend, laat remmend, kortom, Roy weer lekker in zijn vel en helemaal in zijn element. Met constante rondetijden, bijna twee seconden sneller dan in de tijdtrainingen, werd er goed vooruitgang gemaakt en wist Roy de race af te sluiten met een prima 22e plaats. Ook conditioneel is het perfect in orde, want in de laatste ronde zette Roy zijn snelste tijd neer op de van Leeuwen Honda 125 RS.

Zeer tevreden stapte hij van de machine en had de blik direct alweer vooruit. ?Superlekker gereden, ik heb nu al zin aan het volgende weekend?, waren de daadkrachtige woorden van de jonge coureur uit Kerkenveld. Het team hoopt dan ook dat het tij nu echt is gekeerd en dat Roy in zijn eerste wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap, kortweg het ONK, zijn ware gezicht kan laten zien. Ook deze race zal worden verreden bij onze oosterburen, en wel op het circuit van Oschersleben.

Redactie Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden