UItslag IDM125 cc Salzburgring


Perfecte inhaalrace voor Roy Pouw tijdens IDM race op de Salzburgring.

Alle complimenten voor zijn goede prestatie tijdens de afgelopen Dutch TT zijn inmiddels veilig opgeborgen in de rugzak van de jonge motorcoureur Roy Pouw uit Kerkenveld. Veel tijd om na te genieten van de TT was er echter niet voor hem. Direct in de week aansluitend, werd er door het Cool Rentals Racing Team koers gezet richting het Oostenrijkse land. Daar gelegen, midden tussen de bergen in een sprookjesachtige omgeving, ligt het prachtige circuit “de Salzburgring”. Op dit hoge snelheidscircuit stond er een wedstrijd voor het Internationale Duitse Kampioenschap (IDM) op de kalender.

Het was tijdens de beide kwalificaties voor Roy niet naar wens gegaan. Een foutieve bandenkeuze in de eerste sessie, en een te kort aan topsnelheid in de tweede sessie brachten niet datgene wat verwacht mocht worden. De oorzaken waren bekend en verbeterbaar, zodat de monteurs de Aprilia racer perfect raceklaar konden maken voor Roy. Tijdens de warming-up zag het er allemaal al een stuk beter uit. Roy kon dan ook vol vertrouwen beginnen aan de race, daar de aansluiting met de toppers qua rondetijden er tijdens de warming-up absoluut goed uitzag. De geanalyseerde data uit de trainingen was verwerkt en aangepast en dat miste zijn uitwerking niet. De 16e plaats op de grid was dus zeker voor verbetering vatbaar in de race, waarin de punten pas worden verdeeld.

Het wordt voor Roy zo langzamerhand een gewoonte om bij wedstrijden voor het IDM een inhaalrace te gaan rijden. Ook nu was het opnieuw raak. Hoe het Roy telkens weer onmogelijk wordt gemaakt direct aansluiting te vinden bij de eersten in het deelnemersveld, blijft tot nu toe een onopgeloste vraag. Een perfecte start zorgde er nog wel voor dat Roy direct enkele deelnemers kon passeren. Door schermutselingen in de eerste bocht, waarbij kuip aan kuip gevechten niet werden gemeden, werd Roy naar buiten gedreven door enkele kemphanen, die het elkaar te moeilijk maakten. Gevolg was dat Roy een stuk door de grindbak moest rijden en zijn plaatsen winst als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Vanaf een zesentwintigste plaats kon hij zijn borst nat gaan maken voor datgene waar hij goed in is gebleken, een inhaalrace.

Ook dit weekend liet hij zijn hoofd niet hangen. Uit het juiste racehout gesneden,  passeerde hij de langzamere deelnemers en reed superstrak zijn ronden. De Cool Rentals Racing coureur maakt op dit moment een bijzondere groei door in zijn kunnen en laat dat wedstrijd na wedstrijd zien. Om in slechts twaalf raceronden vanaf de één na laatste plaats door te stomen naar een dertiende plaats op de finish is in het IDM grote klasse. Helemaal gezien het karakter van deze baan, waar het meer op snelheid dan op stuurmanskunsten aankomt.

Roy kwam teleurgesteld terug in de pits. Enigszins terecht en begrijpelijk natuurlijk, daar zijn gereden tijden meetbaar waren met de besten van het veld en er dus meer in had gezeten. De twee punten die hij met zijn klassering verdiende waren niet voldoende voor het gevoel waarmee de race was gereden. Positief punt was, dat de vooruitgang die wordt geboekt, aankomende weekend wellicht voor een goed resultaat kan gaan zorgen in de volgende race voor het Nationaal Kampioenschap. Roy is er op gebrand om zijn positie hierin te verbeteren. Gezien zijn goede vorm van nu hoeft dat geen onmogelijke opgave te zijn. Hopelijk staat het geluk nu wel eens aan zijn zijde.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.

 




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden