Coureur Roy Pouw blijft sterk presteren

Foto: Mariska Grob / Motografie.nl

Team Holland coureur Roy Pouw blijft in de klasse 125 cc sterk presteren en groeit elke wedstrijd naar een hoger niveau. Zo ook het afgelopen weekend op de Duitse Hockenheimring. Hier werd de afsluitende race gereden voor het Duitse Kampioenschap, kortweg het IDM. Voor Roy een prima generale voor het aanstaande weekend te verrijden evenement ? the Race of the Champions? te Assen.

De trainingen liepen voorspoedig en Roy reed al beduidend sneller rond dan begin dit jaar. Helaas werd er aan het eind van de kwalificatietraining de rode vlag getoond. Jammer, daar Roy altijd in de slotfase zijn snelste tijden neerzet. In een veld van meer dan 40 deelnemers was hij toch zeer tevreden met de 22e startplaats.

De wedstrijd werd ?s zondags verreden in twee delen, door opnieuw een rode vlag situatie. Beide keren had Roy een slechte start, maar wist door strak te sturen en laat te remmen met zijn Honda RS 125 op te klimmen richting de top tien. Even leek het erop dat Roy de best geklasseerde Nederlander zou zijn. Echter, na het optellen van de tijden uit beide sessie?s bleek landgenoot Rob Verhoef met een verschil van 0,6 seconde nipt voor hem te zijn ge멮digd en moest Roy met een 14e plaats genoegen nemen. In zijn strijd verbeterde hij nog wel even zijn persoonlijk snelste ronde en is het gat met de absolute top opnieuw kleiner geworden. In de eindstand van het IDM bezet de jongeling van Team Holland met 8 punten een prima 24e plaats. Dit is absoluut klasse en door een debuterende Nederlander nog nooit eerder in het IDM vertoond.

Roy?s prestaties zijn, zoals al eerder gemeld, zelfs mondiaal niet onopgemerkt gebleven. Deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup was daarvan het gevolg. Daarin schopte de Kerkenvelder het tot de finale en moest daarna afwachten of hij tot het selectieve groepje van 20 geselecteerden mocht gaan behoren.

Eindelijk kwam dan dat telefoontje van de organisatie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na lang beraad is de selectie voor de Cup wedstrijden bekendgemaakt. Team Holland coureur Roy Pouw behoort helaas niet tot deze selectie. Hij behoort tot de groep heel goede afvallers. Het was voor de Nationale motorsport natuurlijk een mooi uithangbord geweest, maar we hebben laten zien mondiaal toch weer in de lift te zitten. Hij reageerde eigenlijk heel erg relativerend en optimistisch op het nieuws.

Roy; ?Het was al een verrassing dat ik mee mocht doen. Uit een selectie van meer dan duizend rijders heb ik het geschopt tot de laatste finaleronde met slechts 45 coureurs, dus bij de allerbeste talenten van de wereld. Ik was de beste Nederlander en ik heb een fantastisch stuk ervaring opgedaan.?, aldus de 14 jarige. ?Het evenement heeft me een geweldige kick en zelfvertrouwen gegeven en wellicht dat ik daardoor de direct aansluitende IDM race zo goed heb gepresteerd. Naar ze zeggen de beste prestatie van een Nederlandse debutant in het IDM tot nu toe, wat wil je nog meer? Het was gewoon super om daar te mogen zijn en het heeft me een prima stuk publiciteit bezorgd, ook niet onbelangrijk.?

Met nog 驮 wedstrijd op het programma heeft Roy het team en de sponsoren wellicht nog iets verrassends te bieden als slotakkoord? We zullen zien.

Redactie Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden