UItslag Race of the Champions


Pouw sluit seizoen af met een geweldige inhaalrace.

Op een zonovergoten TT-circuit van Assen werden afgelopen zondag voor zeker vijfduizend toeschouwers de afsluitende races verreden van het Nederlands Kampioenschap voor wegracemotoren. Het seizoen sluit traditiegetrouw af met de zogenaamde “Race of the Champions”. In de klasse 125 cc, waarin Roy Pouw uit Kerkenveld acteert, was de strijd om de felbegeerde titel nog niet beslist. Vooraf werd er al een waar spektakel verwacht en het publiek werd hierin niet teleurgesteld.

Na de kwalificaties bezetten de coureurs die gedurende het gehele seizoen al aan elkaar gewaagd waren, de voorste startposities. Roy mocht starten vanaf een vijfde positie en de onderlinge verschillen waren minimaal. Het verschil met de poletijd was een kleine seconde, dus alles was nog mogelijk. Voor de jonge Kerkenvelder uit het Cool Rentals Racing Team Holland was het de taak om zijn derde plaats in het kampioenschap te verdedigen en daarnaast te gaan voor het dagsucces met mogelijk en podiumplaats. Joop Timmer stond voor de start van de race met slechts één punt verschil op een vierde plaats. Om de derde plaats te behouden was het dus noodzaak om voor hem te eindigen.

Tijdens de kwalificaties beleefde Pouw overigens nog een spannend moment. In de aller-snelste bocht van het circuit schoof Roy met een kleine 200 km/h onderuit. Roy ging schuivend op zijn rug over het asfalt en door de grindbak van de Ramshoek. Met warme billen, een afgeschreven pak, een deuk in zijn imago en beschadigde racemachine liep het gelukkig zonder lichamelijk letsel af. Ook mentaal zat het wel goed, want later op de dag ging Roy sneller door de Ramshoek als voor de valpartij.

Bij de start van de race stonden de ogen van de vele aanwezige gasten en sponsoren allemaal gericht op Roy. Het startlicht doofde en direct grote schrik. Na twee seconden leek de race voor Roy al voorbij te zijn. De Aprilia viel na enkele meters stil en het gehele veld van meer dan twintig coureurs vloog links en rechts aan hem voorbij. Gelukkig hervond de machine zijn snelheid en kon Roy, als laatste, beginnen aan zijn race. Vooraan ontstond een spannende race voor het podium tussen Dubbink, Eckner, Timmer en van de Mark. Daarnaast was de aandacht natuurlijk gericht op Pouw. Hij boenderde op waar karakter door het rijdersveld heen en pakte ronde na ronde plaatsen winst. Op de finishlijn bleek dat, met een uiteindelijk zesde plaats, zijn derde plaats in het klassement helaas verloren was gegaan. Timmer eindigde voor Roy op een tweede plaats, nipt voor Eckner. Ernst Dubbink won de race en werd daarmee de terechte nieuwe Nederlandse Kampioen 125 cc.

Teleurstelling natuurlijk bij Roy. Geen goud, geen zilver en ook geen brons aan het einde van het seizoen waarin zoveel is gebeurd. Terugkijkend hierop is het bewonderenswaardig dat Roy nooit opgeeft. Ook de aanwezige gasten prezen Roy om zijn doorzettingsvermogen en zijn geweldig gereden inhaalrace. Tijdens de after-party werd er teruggeblikt op de hoogte en dieptepunten. Als snel verscheen er weer een lach op het gezicht van de jonge coureur als hij verteld over zijn mooiste moment van het jaar. Het rijden van de Dutch TT van Assen op vijftienjarige leeftijd en finishen als beste Wild Cardrijder. Er zijn niet veel coureurs die dat op hun CV hebben kunnen bijschrijven. Een jongensdroom kwam daarmee al uit. De droom om Nederlands Kampioen te worden kan wellicht volgend jaar uit komen.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden