UItslag IDM Lausitz


Roy Pouw sluit pechvol IDM weekend af met geweldige inhaalrace.

Het eerste IDM weekend zal 125 cc wegracecoureur Roy Pouw nog lang bij blijven, al is het beter om het maar erg snel te vergeten.

Vrijdags begon de Cool Rentals Racing coureur vol vertrouwen aan de vrije trainingen voor de openingsrace van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft op het Eurospeedway circuit te Lauzits. De voetblessure hinderde hem niet meer en het goede resultaat van de Paasraces in Assen hadden hem zichtbaar goed gedaan. Na slechts vijf ronden lag de jongeling echter al naast de Aprilia door een highsider. Oorzaak, een vette vastloper bij een bochtsnelheid van ongeveer 120 km/u. Gevolg, asfaltstrepen op het pak, een afgeschreven helm, behoorlijke motorschade en natuurlijk een deuk in het zelfvertrouwen van de veertienjarige coureur. Lichamelijk was het, op een pijnlijke hand na, gelukkig allemaal nog goed afgelopen.

Na het herstel van de Apriliaracer en het missen van twee trainingen begon Roy aan de kwalificatietrainingen. Hierin werd al snel duidelijk dat het niet zo gesmeerd ging als we van Roy gewend zijn. Ook de hitte werkt daarin niet mee, maar daar heeft de rest van de coureurs natuurlijk net zoveel last van. Er was een behoorlijke aanslag gepleegd op het incasseringsvermogen van de jongeling van het Cool Rentals Racing Team. Ondanks al het voorgaande was een twintigste tijd zo slecht nog niet en worden in de race de punten pas verdeeld.

Zondag's dus de racedag. Tot grote schrik van het team kwam Roy niet op de motor terug van de verkenningsronde maar op de sleepwagen. Hij was stil komen te staan door een mechanisch probleem. Gevolg daarvan was dat hij na het oplossen van het probleem niet tijdig genoeg op de startgrid kon komen en dus vanuit de pitstraat de wedstrijd moest starten.

Nadat het gehele startveld, met meer dan dertig coureurs voorbij was gereden, mocht Roy de race als laatste aanvangen. Hierin beet hij zich helemaal vast. Constante rondetijden deden hem ronde na ronde plaatsen opschuiven door het veld van Internationale deelnemers. Een indrukwekkende inhaalrace die werd beloond met een twintigste plaats. Mooi natuurlijk, maar wat heb je er aan om te eindigen op de plaats van waar je eigenlijk mocht vertrekken. Gezien de rondetijden hadden er wellicht punten voor het kampioenschap ingezeten, echter het mocht niet zo zijn.

Het positieve van het desastreuze weekend is dat de deuk in het zelfvertrouwen van Roy door de goede race weer behoorlijk is uitgedeukt. Het team ziet uit naar de volgende race om daar hopelijk zonder problemen te presteren zoals we voor dit seizoen als doel hebben gesteld. Meer vooraan.

Redactie Cool Rentals Racing.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden