Roy Pouw komt 25/1000ste tekort in Albacete.

Na de seizoensafsluiting op het Asser TT Circuit is het dit jaar nog niet helemaal over en uit voor Cool Rentals Racing Team Holland coureur Roy Pouw. Al zijn het ONK en IDM nu ten einde, dat wil nog niet zeggen dat er nergens in Europa meer geracet kan worden.

Zoals begin van het seizoen al door het team was gepland, worden dit jaar de resterende races voor het Spaanse Kampioenschap nog aangevat om ervaring op te doen voor het komende seizoen. Het is en blijft voor een coureur in ontwikkeling, ontzettend belangrijk om racekilometers te maken om zo het niveau op een hoger, lees topniveau, te krijgen. Alleen het ONK en het IDM rijden zijn hiervoor niet voldoende.

Afgelopen weekend stond Roy dan ook tussen de grootheden uit het Spaanse Kampioenschap ook wel “Campeonato de España de Velocidad” genoemd. Een door Dorna geadopteerde kweekvijver, van waaruit vele huidige GP rijders al zijn doorgestroomd. Het niveau is er bijzonder hoog. Vooraf werd al gesteld dat het kwalificeren in dit spektakel vele malen moeilijker zou zijn dan voor de eigen Dutch TT.

Roy reed in het Spaanse Albacete uiterst ontspannen zijn trainingsronden. Geen druk van sponsoren en dergelijke, lekker vrijuit zonder veel verwachtingen. Roy voelde zich hierbij helemaal in zijn element. De Aprilia ging als de spreekwoordelijke brandweer en alles klopte. Dit kwam ook tot uiting in de rondetijden. Van echte kenners kreeg hij diverse complimenten. Zijn uiteindelijke snelste rondetijd van 1.37.131 was voor een debutant bijzonder snel te noemen. Sommigen durfden zelfs te beweren dat hij wel tien keer beter reed dan bij zijn laatste wedstrijd op Assen.

Een twintigste plaats in de uit vijfentwintig coureurs bestaande Groep B leek lange tijd voldoende voor kwalificatie. Met dezelfde tijd zou Roy in de voorgeselecteerde A Groep tot een negentiende plaats zijn gekomen. In totaal elf ervaren coureurs waren langzamer dan Roy. Dat het dit seizoen snel gaat bewees de talentvolle Scott Redding uit Engeland. Die perste er nog even een nieuw ronderecord uit. Maar liefst een halve seconde sneller dan het oude ronderecord van wereldkampioen 125 cc 2006 Bautista.

Uiteindelijk kwalificeren de zestien snelste rijders uit zowel Groep A als Groep B zich rechtstreeks. Deze groep van tweeëndertig coureurs wordt aangevuld door de vier snelste daarop volgend, uit welke groep dan ook. Slechts 25 duizendste kwam Roy uiteindelijk tekort om van start te mogen gaan. Over hoeveel centimeters hebben we het dan eigenlijk?

Ongelooflijk maar helaas wel waar. Sterker nog, met dezelfde tijd had hij zich bij de eerste race op hetzelfde circuit eerder dit jaar, ruim gekwalificeerd. Maar ja, ook in Spanje weten ze wat gas geven is.

Even was er teleurstelling natuurlijk, maar al snel wist Roy alles positief re relativeren. Want had hij niet bijzonder snel gereden voor een debutant op dit snelle circuit. Want had hij niet ongelooflijk veel geleerd dit weekend. Zoals Roy het zelf treffend zei;”Ik heb hier in één weekend meer geleerd dan in het hele seizoen ONK en IDM”.

Met opgeheven hoofd werd dan ook de terugreis begonnen. Er werd onderweg nog uitgebreid verder gepraat, gediscussieerd en gekeken hoe het de volgende keer wel moet gaan lukken. Met nog twee races te gaan op de circuits van Valencia en Jerez moet dit mogelijk zijn.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden