Uitslag IDM Oschersleben

Uitslag ONK Eemshaven


Cool Rentals Racing coureur Roy Pouw pakt podiumplaats in Eemshaven.

Het noordelijkste stratencircuit van Nederland bevindt zich in het Groningse Eemshavengebied. Roy Pouw, van het Cool Rentals Racing Team Holland, was daarheen ook vertrokken voor de tweede race van het Open Nationale Kampioenschap 125 cc wegracen, kortweg het ONK genoemd. Deze race werd verreden op Hemelvaartsdag.

Eemshaven is een circuit waar Roy met gemengde gevoelens naar terugkijkt. Het is twee jaar geleden dat Roy daar zijn laatste raceronden reed, toen nog in de Junior Cup. Hierin behaalde hij in de eerste race een podiumplaats en in de tweede race een plaats naast de baan. Het is nog steeds niet duidelijk of de bocht nu te weinig asfalt had of dat de bochtsnelheid te hoog was. Roy zelf is er wel uit en is nu meer ervaren en laat zich niet meer verleiden tot wilde escapades.

Het was voor Roy zaak om zijn zelfvertrouwen weer op te krikken en dat was tijdens de kwalificatie duidelijk te zien. Voorzichtig van start in de eerste kwalificatie en in de tweede kwalificatie werd er extra gas gegeven, wat resulteerde in snellere rondetijden. Een vijfde tijd en een plaats op de tweede startrij was het uitgangspunt voor de wedstrijd later die dag.  Roy is niet echt een mannetje dat in de kwalificatie zijn beste resultaat neerzet, maar meestal in de race met zeer constante rondetijden zijn draai snel weet te vinden. Ook deze race liet hij, met opnieuw snellere rondetijden, zien dat daarin nog winst te behalen viel. Na de start was er in de chicane een heftige crash te aanschouwen en Roy was daardoor de aansluiting kwijt met de kopgroep. Het duurde daarna tot in de tweede helft van de race dat de jongeling weer aansluiting kreeg met Joop Timmer, die op dat moment op de tweede plaats reed. Tijdens zijn opmars maakte Roy een remfout en was daarmee zijn Aprilia racemachine bijna kwijt. Met beide wielen van de grond belande hij naast de baan en wist de machine ternauwernood toch weer de baan op te sturen. Zijn kansen op een betere klassering waren daarmee direct vervlogen en de derde plaats was het maximaal haalbare voor deze race, die werd gewonnen door de ervaren Ferry Stoffer. Een meer dan prima resultaat dat absoluut even nodig was voor Roy zijn zelfvertrouwen.

Direct na de race werd de reis naar het Duitse Oschersleben begonnen, waar afgelopen weekend een race voor het uiterst competitieve Duitse kampioenschap, het IDM, op het programma stond. Na een redelijke kwalificatie mocht Roy vertrekken vanaf de drieëntwintigste start plaats. Nadat de technische staf nog enkele verbeteringen in vering en afstelling hadden aangebracht, werd de race met vertrouwen tegemoet gezien.

Een zeer slechte start deed de Cool Rentals Racing coureur echter achter in het veld van dertig coureurs belanden, alwaar Roy zich kon gaan opmaken voor een ware inhaalrace. De verbeteringen bleken goed te werken en ronde na ronde werden plaatsen winst geboekt. Aan de finish bleek dat Roy zijn inspanningen niet voor niets waren geweest, met een uiteindelijk veertiende plaats konden twee punten bijgeschreven worden voor het Duitse kampioenschap. Een goede start had wellicht een nog beter resultaat gebracht, maar ook een slechte start hoort bij het spelletje dat motorracen heet, waarin alles moet kloppen om het maximaal haalbare te behalen. Met tevreden blikken aanvaarde het team de thuisreis na een mooie week motorsport.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden