Superweek voor Team Holland coureur Roy Pouw

De afgelopen week was er voor wegracecoureur Roy Pouw uit Kerkenveld eentje om lang te koesteren. Internationale erkenning voor zijn getoonde talent en een prima uitslag in het prestigieuze Internationale Deutsche Motormeisterschaft 125 cc.

Na zijn fantastische race op Spa Franchorchamps, waarbij hij voor de eerste maal het podium mocht betreden op plaats drie, kwam er verrassend en bijzonder goed nieuws voor Roy bij het team binnen. De 14 jarige jongeling van het Hoogeveensche Road Racing Team Holland werd door de Red Bull Selection organisatie uitgenodigd om onder toeziend oog van o.a. ex GP-coureur Alberto Puig en Harold Bartold (KTM racedirector) te gaan deelnemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup Run Off. Een mondiaal evenement georganiseerd door de MotoGP Racing Academy. Uit en selectie van duizend talentvolle coureurs wereldwijd, zullen uiteindelijk twintig uitblinkers worden geselecteerd voor deelname aan de Rookies Cup wedstrijden in 2007. De Red Bull MotoGP Rookies Cup is een serie van zeven wedstrijden tijdens een aantal MotoGP weekenden op Europese circuits. Een van deze wedstrijden zal onderdeel zijn van de Dutch TT 2007 te Assen. Doel van deze Cup is om jong talent professioneel te ondersteunen op weg naar een mogelijke carrič²„ als MotoGP coureur.

Roy werd gevraagd aanwezig te zijn op dinsdag 29 augustus jongsleden, om zijn talent te tonen op het Spaanse Ricardo Tormo Circuit te Valencia. Zijn inspanningen en prestaties werden gewaardeerd, wat betekende dat hij als enige Nederlander wist door te dringen tot de finaleronde van deze Run Off. Slechts vijfenveertig jonge coureurs, bestaande uit veertien Nationaliteiten, zijn dan nog in competitie voor de laatste twintig te vergeven Cup plaatsen.

De finaleronde bestond ?s woensdags uit het rijden van vier manches. Hierbij werd er telkens gewisseld van motoren, zodat iedereen dezelfde kansen kreeg en niet het voordeel kon hebben van een net iets snellere of beter afgestelde motorfiets. Roy reed zeer constant zijn ronden en bleek in het veld met jonge honden absoluut competitief. De organisatie zal aankomende dagen de deelnemers persoonlijk op de hoogte stellen over het wel of niet deelnemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2007. Spannende dagen breken dus aan voor de jonge coureur uit Kerkenveld.

Woensdagavond werd direct het vliegtuig gepakt naar huis om donderdags alweer te vertrekken naar het Duitse circuit de Sachsenring, vlakbij de Tsjechische grens. Hier stond een wedstrijd voor het IDM 125 cc op het programma voor Roy. Vanaf een 22e ste startplaats wist Roy zich op te werken naar zijn beste IDM klassering tot nu toe en daarmee zelfs 5 punten te veroveren. In een faire en boeiende race wist Roy zich te nestellen in een groepje, dat de gehele race streed om de 10e plaats. Er werd op het scherpst van de snede gestreden en contact werd daarbij niet vermeden. Roy voelde zich prima in zijn element en sloeg menig aanval manmoedig af. Vlak voor de finish werd hij zelfs nog van achteren geramd door een crazy Italiaan, die meende Roy zijn spatbord er af te moeten rijden. Pouw hield zijn hoofd echter koel en finishte met zijn Honda RS 125 cc op een prachtige 12e plaats en was daarmee tegelijkertijd de best geklasseerde Nederlander, voor Ernst Dubbink (17e), Henk de Ruiter (18e) en Chris Vrieling (22e).De Nederlanders Jasper Iwema en Rob Verhoef wisten de finish niet te halen.

Met opgeheven hoofd werd de thuisreis door het team aanvaard, na een bijzonder enerverende week motorsport van de bovenste plank.

Redactie Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden