Roy Pouw door naar finaleronde Red Bull Run Off

Dinsdagavond kwam er nieuws vanaf het Spaanse Ricardo Tormo Circuit te Valencia. En het was goed nieuws. Zoals eerder vermeld is Team Holland coureur Roy Pouw geselecteerd voor de Redd Bull MotoGP Rookies Cup Run Off. Uit en selectie van 1000 talentvolle coureurs wereldwijd, zullen twintig uitblinkers worden geselecteerd voor deelname aan de Cup wedstrijden in 2007.

Dinsdag was de eerste ronde. Het goede nieuws is dat de veertienjarige Roy is doorgedrongen tot de laatste 44 kanshebbers, waar uit een keuze gemaakt gaat worden. Het ging dan ook super met Roy en na de mededeling dat hij tot de laatste 44 deelnemers was doorgedrongen, was Roy zichtbaar emotioneel van blijdschap. Een fantastisch resultaat voor hem en Team Holland.

De volgende ronde bestaat uit het rijden van 4 manches. Hierbij wordt er telkens gewisseld van motoren, zodat iedereen dezelfde kansen heeft en niet het voordeel heeft of kan hebben van een net iets snellere, beter afgestelde motorfiets.

De overige Nederlandse kandidaten zijn helaas in de Run Off afgevallen maar kunnen dit evenement wel weer op hun CV bijschrijven.

Later meer.

Redactie Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden