Roy Pouw 8e in bizar raceweeknd te Oss.

Was de vorige race nog op het meest noordelijke circuit van Nederland, nu werd het meest zuidelijke gelegen circuit in Oss aangedaan. Traditiegetrouw worden daar de Pinksteraces gereden op Circuit de Paalgraven. Net als in Eemshaven is dit een stratencircuit. Vorig jaar werd de Cool Rentals Racing Team Holland coureur Roy Pouw daar nog als derde afgevlagd. Zou een podiumplaats er nu ook inzitten in deze derde race voor het Nationale Kampioenschap 125 cc.?

De trainingen begonnen niet erg gelukkig voor de jonge Kerkenvelder. Nog voordat Roy aan kon zetten om een goede tijd te realiseren, liep de Aprilia racer vast. Hierdoor ging Roy stevig onderuit, maakte daarbij kennis met moeder aarde en het asfalt. Helm stuk, enkel en elleboog beurs en ook de Aprilia had behoorlijke schade opgelopen. Ook was er geen een fatsoenlijke tijd gezet en daarmee was deze training een flinke stap achteruit.

Voordat de tweede training werd begonnen moest Roy zich medisch nog wel laten keuren, daar hij na de val last had van hoofdpijn. Roy voelde zich weer goed en kreeg groen licht en ging van voortvarend van start. Door het opnieuw opbouwen van de Aprilia moest hij eerst inrijden alvorens een goede tijd neer te kunnen zetten. Het ging nog niet helemaal naar wens, maar met een vijfde tijd was Roy niet ontevreden, gezien de omstandigheden.

Net als tijdens de trainingen was het op de wedstrijddag zomers warm en waren de tribunes goed gevuld. De stichting Wegraces Oss hadden alles weer perfect voor elkaar. Na het pauzeprogramma, met daarin een demonstratie van een heuse F1 racer, stond de 125 cc race op het programma. Roy stond op de tweede startrij en had een heel goede start en ging als derde door de eerste bocht. Dit zien we graag natuurlijk. Op een stratencircuit heb je een groot hart nodig en rij je de duels op het scherpst van de snede. Dat je daarbij altijd het respect toont voor je collega coureurs en de veiligheid lijkt vanzelfsprekend. Sommige coureurs kunnen dit respect niet opbrengen en onder andere Roy werd daarvan de dupe. Rijdend op een derde plaats werd Roy bij het insturen van een bocht zodanig gehinderd dat hij kon kiezen uit twee opties. De actie doorzetten, met een mogelijke valpartij of de keuze maken om de machine te laten doorlopen en te kiezen voor de eigen veiligheid. Roy koos heel verstandig voor de laatste optie. Dit had wel tot gevolg dat hij direct de aansluiting kwijt was geraakt en met grote achterstand een inhaalrace vanaf de laatste plaats moest starten. Zover kwam het niet omdat de race vanwege een ernstig ongeval werd stilgelegd.

Omdat er slechts enkele ronden waren afgelegd werd de startopstelling voor het tweede gedeelte bepaald aan de hand van de laatste doorkomst van de afgebroken race. Voor Roy betekende dit achteraan starten vanaf de dertiende plaats. Na de start boenderde Roy door het veld en reed zo naar een vijfde plaats in race twee. Na samenvoeging van beide uitslagen, dus meegerekend de tijden uit beide delen, bleek dat Roy uiteindelijk een achtste plaats had behaald. Met dit resultaat staat Roy nu na twee van de drie gereden races op een zesde plaats in het Nationale Kampioenschap.

De 125 cc race in Oss werd gewonnen door de ongenaakbare Michael van der Mark, voor Joop Timmer en Patrick van der Waarsenburg.

Bij thuiskomst bleek dat de val tijdens de trainingen toch nog harder was afgekomen dan eerst gedacht. Met een behoorlijke hoofdpijn werd al snel het bed opgezocht en is er besloten het komende weekend de IDM wedstrijd te laten schieten. Na dit bizar verlopen weekend staat voor Roy de volgende uitdaging 25 mei aanstaande alweer voor de deur. Als geselecteerd talent voor het DeGraaf Exact GP Talent Project 2008, zal Roy naar het Spaanse Catelunya reizen voor een wedstrijd in het prestigieuze Spaanse Open Kampioenschap. Hopelijk met meer succes dan afgelopen weekend.

 

Redactie Cool Retals Racing Team Holland.






© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden