TH in euforie met Roy's 4e plaats in Assen

Het is de tijd van vakantie (geweest), zo ook voor de redactie van Team Holland. Gelukkig werd er door Roy wel ?gewoon? gereden en de uitslagen willen wij u hieronder dan ook graag samenvatten, ondanks dat ze al even geleden zijn.

IDM ? Salzburgring.

In het weekend van 23 juli stond er voor Team Holland coureur Pouw een IDM race op het programma, en wel op de Duitse Salzburgring. In dit kampioenschap is het niveau, zoals al eerder gemeld, erg hoog, maar weet Roy toch constant te presteren en vooral veel race-ervaring op te doen. Na twee trainingen mocht Roy vertrekken vanaf een 27e plaats en wist uiteindelijk als 22e te finishen in een veld van 35 deelnemers uit verschillende Nationaliteiten. Na een 25e, 22e, 23e en nu opnieuw een 22e plaats is dit voor dit seizoen de plaats waar hij waarschijnlijk thuis hoort, al zijn er nog enkele races te gaan waar hij wellicht nog voor verrassingen kan gaan zorgen.

ONK ? Assen (Dutch Speed Trophy)

Op het thuiscircuit van Assen werden in het weekend van 6 augustus ONK races verreden in allerlei raceklasses, waaronder de 125cc. Ook Roy was van de partij en wist onder perfecte weersomstandigheden met temperaturen van 24-25 graden naar een prima 7e tijd te trainen met opnieuw een persoonlijk ronderecord. Zijn beste kwalificatie tot nu toe in vier ONK optredens en is absoluut een compliment waard. Het ging er in de kwalificatie bijzonder competitief aan toe, wat ook wel bleek uit de rondetijden van de heren coureurs. Zo stonden de plaatsen 4 tot en met 9 binnen een halve seconde. Er was in de wedstrijd dan ook van alles nog mogelijk voor Roy.

De wedstrijd begint zoals altijd met de start, die voor Roy desastreus verliep. Als een na laatste vertrekkend begon de jongeling aan een bijna onmogelijke opgave om nog een goed resultaat neer te zetten. Echter, met constant rijden en met opnieuw een verbetering van zijn snelste ronde met een halve seconde, was Pouw jr. goed onderweg. Na enkele ronden reed hij alweer op de zevende plaats en leek een evenaring van zijn beste prestatie tot nu toe gewaarborgd. Op het rondebord zag Roy tot zijn verbazing dat hij posities bleef verbeteren. Dit kwam mede door de spectaculaire gevechten voor hem, waarbij de hoofden iets te verhit geraakten en er links en rechts een aantal collega?s naast de baan schoven of met mechanische problemen moesten afhaken. Ook verschalkte Roy Walter Bek nog met een uiterst gewaagde actie in de Ramshoek, de snelste bocht van het circuit, door er vol binnendoor voorbij te steken. Met deze actie liet de Kerkenvelder zien weer terug te zijn uit het ?dalletje? waarin hij even leek te blijven hangen. Hiermee kwam hij op een vierde positie in de race te rijden die hij vervolgens niet meer uit handen gaf en daarmee het Team in euforie bracht.

Na vier races op een vierde plaats eindigen in het debuutjaar is natuurlijk iets om bijzonder trots op te zijn. In de misschien wel spectaculairste race tot nu toe, waarbij de leiders in de wedstrijd bijna allemaal (uit)vielen was blijven rijden de enige manier om punten te behalen. Zo kwam winnaar Rob Verhoef slechts twee keer als leider over de finishlijn en zag hij het spreekwoord: ?waar twee honden vechten.......? bewaarheid worden met een klinkende overwinning. Als tweede werd Ferry Stoffer afgevlagd voor Joop Timmer die de laatste podiumplaats wist op te eisen, net voor Pouw.

Met dit resultaat staat Roy nu met 41 punten op een 10e plaats in het Nationale Kampioenschap 125cc. Een kampioenschap waarin nog van alles mogelijk is, daar de heren coureurs heel dicht bij elkaar staan qua punten. Wij zien de races in Spa Franchorchamps (B) dan ook met grote belangstelling tegemoet. Er worden hier twee manches verreden voor het ONK, waarbij je veel kunt winnen maar ook veel kunt verliezen. Het hierboven beschreven resultaat zal zeker hebben bijgedragen aan een flink portie zelfvertrouwen en wellicht dat zich dat laat resulteren in opnieuw goede prestaties.