Enerverend trainingsweekend voor Roy Pouw.

Afgelopen weekend was Cool Rentals Racing TH coureur Roy Pouw te vinden in het Spaanse Valencia ter voorbereiding op het 125 cc raceseizoen 2007.

Roy en zijn team waren speciaal naar Valencia vertrokken om aanwezig te zijn op de officië Aprilia testdagen, waar ook alle grote jongens uit de GP wereld hun eerste meters maken. Dat was dan ook het hoofddoel voor Roy. Ervaringen op doen en vooral heel veel kilometers maken om de Aprilia beter te leren kennen. Ervaringen heeft Roy genoeg opgedaan dit weekend, al waren ze niet allemaal even leuk. Spannend waren ze daarentegen wel.

Vrijdagnacht deed zich de eerste serieuze ervaring voor. Na een lange rit besloot het team even rust te nemen op een verlichte en drukke parkeerplaats, net over de Frans/Spaanse grens. Alles werd goed afgesloten en de boys genoten van hun welverdiende nachtrust. Deze duurde echter niet al te lang. Pa Pouw werd wakker van vreemde geluiden rondom de camper en bij het open doen van de slaperige ogen keek hij tot zijn grote schrik recht in de lens van een zaklantaarn. Luid schreeuwend maakte hij de anderen wakker en de indringer werd verjaagd, al trachtte die nog wel verzet te beiden. Buiten werd geprobeerd het geboefte te achterhalen, maar deze hadden ijlings het hazenpad gekozen. Later bleek dat er door het boren van een gat waarschijnlijk is geprobeerd het team met gas te verdoven om ze daarna te beroven. Gelukkig is, op een buil op een hoofd, grote schrik en lichte schade aan de camper, alles goed afgelopen.

Waarschijnlijk was dit een voorbode voor de resterende dagen. Vrijdagsnachts viel de regen met bakken uit de lucht en enkele kilometers verderop vielen er zelfs zware sneeuwbuien, waar menig team de nodige overlast van heeft ondervonden. Net na de middag was de baan zover opgedroogd dat de motoren eindelijk gestart konden worden. Roy ging voortvarend aan het werk, niet wetende dat ook deze dag zou eindigen met opnieuw een nare ervaring. Met 220 km/h kwam de veertienjarige Kerkenvelder van het Cool Rentals Racing TH aan het einde van het rechte stuk in botsing met een plotseling overstekende kat. Na de enorme klap wist hij zijn Aprilia ternauwernood, sturend door de grindbak, overeind te houden en komt even later hevig geschrokken en geëmotioneerd terug in de pits. De kat overleefde de aanvaring niet en bleef midden op de baan liggen, waardoor Marco Simoncelli na een uitwijkmanoeuvre ten val kwam en een code rood was het gevolg. Ongewild werd er bij deze ervaring 1 PK (platte kat) ingeleverd bij de baco's. Dat de klap heftig was geweest bleek later wel. Een grote barst in de carbonkuip tekende de impact van deze levensgevaarlijke aanvaring.

Door het voorval was de vaart eruit en werden de zinnen gezet op de zondag. De volgende ochtend werd al snel duidelijk dat deze dag er ook niet een van voorspoed zou worden. Het was namelijk veel te koud om te gaan rijden en er werd besloten de spullen te pakken en de terugreis naar Nederland aan te vangen. Met slecht een kleine 225 kilometer rijervaring extra in de rugzak was dit natuurlijk niet de voorbereiding waarop was gehoopt. Echter, de ervaring om tussen de snelle jongens te mogen rijden en te kunnen kijken hoe zij hun lijnen en dergelijke rijden is toch maar weer mooi meegenomen. Ook de input van de Aprilia techneuten ter plaatse kan later nog eens van groot belang blijken.

Redactie Cool Rentals Racing "Team Holland".


© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden