Roy Pouw niet gekwalificeerd voor Spaans Open Valencia.

 

Dit weekend wordt de eerste race verreden voor het prestigieuze Spaans Open Kampioenschap op het Ricardo Tormo circuit in het zonnige Valencia. Jerry van de Bunt wist een sterke kwalificatie te rijden ondanks technische problemen in de 2e kwalificatie en wist zich als 35e overall te kwalificeren. Voor Roy Pouw waren de druiven zuur en helaas zal Pouw morgen niet aan de start verschijnen van de eerste Spaans Open race van het seizoen.

roy_jerry_460

De weersomstandigheden waren vandaag veel beter dan de vrijdag. Op de vrijdag stond er een harde wind tijdens de vrije trainingen waardoor het erg moeilijk was voor de rijders in de lichtste klasse om te de 125cc machines op de baan te houden.

De kwalificatie trainingen werden vandaag verreden onder zonnige weersomstandigheden met temperaturen van net boven de 20 graden. De wind was een stuk minder aanwezig dan de vrijdag waardoor het goede omstandigheden waren om te rijden. De kwalificaties werden in 2 groepen door de grote hoeveelheid inschrijvingen. Roy Pouw werd ingedeeld in groep B terwijl de tweede DeGraaf-Exact Software rijder Jerry van de Bunt in groep A werd ingedeeld. De eerste 15 rijders van iedere groep plaatsen zich rechtstreeks voor de race op zondag 20 april. Van de overige rijders zullen er per groep de 6 snelste rijders, na de eerste 15 geplaatste rijders, zich kwalificeren voor de race..

Jerry van de Bunt wist zich volgens deze reglementen te kwalificeren. Voor van de is het de eerste keer in zijn carriére dat hij meedoet aan een Spaans Open wedstrijd en wist zich gelijk de kwalificeren. In de eerste kwalificatie ging het al goed en het team heeft nog een aantal modificaties verricht aan de Aprilia van van de Bunt waardoor van de Bunt in de tweede kwalificatie een snellere tijd zou kunnen rijden. Van de Bunt wist zich in de beginfase gelijk zijn kwalificatietijd te verbeteren maar moest 10 minuten voor het einde opgeven door een technische mankement aan de motor. Het was nog even spannend of van de Bunt zich had gekwalificeerd maar nadat de finishvlag was gevallen sprong van de Bunt een gat in de lucht.

Roy Pouw verkeerde niet in een jubelstemming. Pouw wist zich niet te kwalficeren voor de eerste Spaans Open race van 2008. De eerste kwalificatie gebruikte Pouw om zijn ritme terug te krijgen na de lange winterstop en een goede set-up te creëren voor zijn Aprilia. Pouw wist de eerste kwallficatie te eindigen op een 17e positie. In de tweede kwalificatie wist Pouw zijn kwalificatietijd niet te verbeteren en zakte terug naar een 23e positie zijn groep. Door deze 23e positie kwam Pouw niet in aanmerking voor een start voor de race van morgen.

Jerry van de Bunt (35e , 1:45,996): “Dit is echt geweldig! Het is mijn eerste Spaans Open weekend ooit en dat ik dan gelijk mee mag doen met de race is fantastisch! Ik kwam hier naartoe zonder een idee te hebben waar ik zou staan en dat het dan uiteindelijk resulteert in een kwalificatie voor de race in deze enorm zware competitie is helemaal geweldig. In de tweede kwalificatie had ik nog te kampen met een technisch mankement waardoor ik niet de laatste 10 minuten van de kwalificatie kon rijden. Ik was erg nerveus omdat ik nu afhankelijk was van de andere rijders maar mijn tijd bleek snel genoeg om deel te nemen. Morgen heb ik maar 1 doel: de wedstrijd uitrijden en ervaring opdoen.”

Roy Pouw (NQ, 1:47,689): “Dit is enorm balen. Op de een of andere manier kwam ik niet goed genoeg in mijn ritme. Ik weinig testkilometers gereden dit jaar en dat breekt mij nu op. Ik heb gereden voor wat ik waard was maar misschien heb ik wel teveel gepusht waardoor ik juist tijd verloor dan goed maakte. Voor de volgende race voor het Spaans Open kampioenschap in Catalunya heb ik meer vertrouwen in. Ik heb dan al een aantal races gereden voor het Duitse IDM kampioenschap en het Nederlands kampioenschap en zal ik zeker in mijn ritme zitten. Tevens heb ik dit jaar al een keer gereden op het Catalaanse circuit nabij Barcelona en zal ik die ervaring zeker kunnen gebruiken. Ik wens Jerry in ieder geval een goede race en ik met de scooter langs de baan rijden om te kijken hoe de rest van het veld zijn lijnen rijden en kan ik daarvan wat oppikken.”

 

Bron; DeGraaf Grand Prix Team






© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden