Uitslag IDM-ONK Hockenheimring


Teleurstellende race voor coureur Roy Pouw op Hockenheimring.

Afgelopen weekend stond er wellicht het belangrijkste raceweekend van dit seizoen op de kalender voor Cool Rentals Racing coureur Roy Pouw uit Kerkenveld. Voor het Nationale Kampioenschap 125 cc was er voor aanvang van de race op de Hockenheimring nog steeds een kleine kans om titel te kunnen behalen. Roy moest daarvoor dan maximaal gaan presteren en de concurrentie zou tegelijkertijd wat steken moeten laten vallen. Tijdens de laatste ONK race, tijdens de zogenaamde Race of the Champions, zou dan de zinderende finale in deze klasse moeten plaatsvinden. Samen met Roy dingen Ernst Dubbink, Michael van de Mark, Joop Timmer en de kersverse Duitse Kampioen Georg Fröhlich allemaal nog mee naar de felbegeerde hoofdprijs.

Op de Hockenheimring, werd er afgelopen zondag, in aanloop naar de genoemde finalerace, een gecombineerde race verreden. Deze telt mee voor het Duitse Kampioenschap IDM, als ook voor het Nationale Kampioenschap ONK 125 cc. De vrije trainingen verliepen uitstekend en de vorm waarin Roy op dit moment verkeerd, deed iedereen blaken van zelfvertrouwen. De Aprilia GP125 racemachine ging als de brandweer en de voorruitzichten leken goed. Leken goed, want tijdens de tweede en afsluitende kwalificatie op de zaterdagmiddag, sloeg het noodlot toe. Een vastloper zorgde ervoor dat Roy werd gelanceerd en hard ten val kwam. Ook de Aprilia racemachine kwam niet ongeschonden uit de strijd, wat voor de heren monteurs voor het nodige herstel- en sleutelwerk zorgde. Gevolg was natuurlijk dat een goede kwalificatie niet meer mogelijk was en dat al het voorwerk om de Aprilia zo snel te laten zijn, opnieuw uitgevoerd moesten worden. Ook de uiteindelijk vijftiende positie op de grid was niet helemaal zoals verwacht. Enkele plaatsen meer naar voren behoorde zeker tot de mogelijkheden. Echter, het lot bepaalde anders.

Tijdens de warming-up op de vroege zondagochtend bleek al dat de Aprilia racemachine niet zo fijn en snel liep als de dagen ervoor. Na nog wat wijzigingen in de afstelling werd de race begonnen. Na een goede start ontstond er een groep van coureurs die allen nog meestrijden voor de Nationale titel. Wiel aan wiel, stuivertje wisselen, kuip tegen kuip, noem het maar op, alle ingrediënten zaten in deze spannende race. Het leek wel een mini NK binnen het IDM en Roy deed volop mee in de strijd. Doel was om voor de concurrentie te finishen om zodoende het verschil in punten te maximaliseren. Dit leek te lukken en Roy stak ze tegen het einde van de race allemaal voorbij, echter iets te enthousiast. Gevolg was dat hij zich verremde en naast de baan geraakte. Gelukkig kon hij zijn oorspronkelijke plaats weer innemen en eindigde de race op een zestiende plaats voor het IDM en net buiten de punten. Voor het ONK was een zesde plaats en tien punten het maximaal haalbare.

Met dit teleurstellende resultaat staat Roy nog steeds op een derde plaats in het Nationale Kampioenschap met 99 punten. Michael van de Mark met 118 punten en Ernst Dubbink met 124 punten staan voor hem op een tweede en eerste plaats. Joop Timmer is Roy tot op 1 punt verschil genaderd door zijn goed gereden race, hij werd voor het ONK derde. De race werd gewonnen door de Duitser Georg Fröhlich die, met 95 punten totaal, theoretisch ook de titel nog kan behalen. Voor hem geldt, net als voor Roy, dat de overige titelkandidaten dan geen punten mogen scoren.

Het belooft zondag aanstaande dan ook geweldig spannend te worden bij de ontknoping van het ONK tijdens de afsluitende “Race of the Champions” op het TT Circuit te Assen.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.

 




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden