Zinderende ontknoping DeGraaf Exact GP Talent Project.

De kandidaten stonden stijf van de zenuwen bij aanvang van de tweede en tevens laatste finaledag in het DeGraaf Exact GP Talent Project van Neerland’s enige MotoGP team. De prestaties op respectievelijk de kartbaan, op het TT Circuit Assen, in een vragenronde en over een hardloopparcours bepaalden uiteindelijke welke 2 van de twaalf coureurs door zouden gaan. Een deskundige jury bestaande uit ex-coureurs Jurgen van den Goorbergh, Hans Spaan, Jarno Janssen en KNMV bondscoach Hennie Lentink heeft vandaag uit alle kandidaten de twee winnaars gekozen van het DeGraaf Exact GP Talent Project. De kandidaten welke in 2008 voor het DeGraaf Grand Prix Team zullen uitkomen zijn geworden: Jerry van de Bunt en Roy Pouw! Zij racen in 2008 voor het DeGraaf Grand Prix Team in het druk bezette Spaans Open Kampioenschap. Daar krijgen ze de kans zich te ontwikkelen tot een Grand Prix coureur met wellicht een vaste plaats in het DeGraaf Grand Prix Team.


degraaf_exact_gp_talent_project_460
(Foto: Ad van de Graaf, Moto'73)

De juryleden kwamen nog met twee verrassende mededelingen. Naast Jerry van de Bunt en Roy Pouw zal het DeGraaf Grand Prix Team in 2008 ondersteuning bieden aan de kleinste deelnemer van de aanwezige kandidaten namelijk de pas 13 jarige Mick Jansen. Het is nog niet duidelijk in welk kampioenschap Mick zal deelnemen maar DeGraaf Grand Prix Team zal daarin participeren. Tevens werd er door de juryleden gemeld dat tijdens de laatste twee Spaans Open wedstrijden op het circuit van Valencia en Jerez naast de rijders Roy Pouw en Jerry van de Bunt nog een extra (3e!) rijder uit het DeGraaf Exact GP Talent Project aan de start zal staan. De keuze welke van de drie overgebleven kandidaten hiervoor in aanmerking komen zal worden bepaald door de resultaten welke zij behalen in de kampioenschappen die zij in 2008 zullen gaan rijden.

Met het DeGraaf Exact GP Talent Project hoopt het DeGraaf Grand Prix Team het ‘gat’ tussen het Nederlands Kampioenschap enerzijds en het wereldkampioenschap anderzijds te verkleinen. De uitverkoren jongens zullen een heel jaar in het Spaans Open racen en in iedere race de gevechten aangaan in een vol startveld met snelle ‘tieners’ op heuse MotoGP circuits. Uit de ruim 90 aanmeldingen selecteerde het team eind 2007 34 kandidaten waaruit uiteindelijk Jerry van de Bunt en Roy Pouw als winnaars uit de bus zijn gekomen.

degraaf_exact_gp_talent_project2_460
(Foto: Ad van de Graaf, Moto'73)

Jerry van de Bunt: “Ik ben echt ongelofelijk blij! Ik had het totaal niet verwacht en heb het eigenlijk als training gebruikt voor de eerste wedstrijd aanstaand weekend op het Duitse Hockenheim circuit. Misschien is dat wel de doorslagevende factor geweest dat ik weinig zenuwen had deze twee dagen. Ik kijk erg uit naar de eerste Spaanse wedstrijd en ga het er het beste van maken!”

Roy Pouw:” Vandaag ging het even mis tijdens de tweede sessie. De banden waren nog te koud en voor ik het wist ging ik onderuit in de Strubben. Ik begon me toen echt zorgen te maken of dit van invloed zou zijn voor de uitslag. Gelukkig ben ik geselecteerd en ben daar uiteraard erg blij mee. Ik probeer er een fantastisch jaar van te maken!”

Mick Jansen: “Dit had ik niet verwacht. Ik wist dat het een lastig verhaal zou worden aangezien ik nog niet de gerechtigde leeftijd heb om deel te nemen aan het Spaans Open Kampioenschap. Toch heb ik uiteraard mijn best gedaan en blijkbaar is dat het DeGraaf Grand Prix Team opgevallen en zullen zij mij ondersteunen dit seizoen. Ik wil graag de Aprilia Cup rijden maar het TT-Circuit Assen heeft op last van de Provincie Drenthe de KNMV Cup moeten aflassen. Het is dan ook nog niet duidelijk in welke klasse ik kan gaan rijden. Het team zal mij daarbij helpen een keuze te maken. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik kan rijden!”

Jarno Janssen (Teammanager DeGraaf Grand Prix Team): “Het waren twee lange maar mooie dagen. Het is erg leuk om met deze jongens te werken en je merkt dat ze nog veel moeten leren maar toch hebben ze al een dusdanig niveau dat we graag met Jerry en Roy het Spaans Open gaan rijden. Ik denk dat we als team veel kunnen bijdrage en kijk dan ook uit naar de eerste wedstrijd op 20 april op het Spaanse Ricardo Tormo circuit in Valencia. Ik ben er van overtuigd dat we met deze keuze beste rijders geslecteerd hebben.”

De eerste wedstrijd in het Spaans Open start op 20 april in Valencia. Daarna worden races verreden op de circuits van Catalunya (Barcelona), Jerez de la Frontera en Albacete.

 

Bron: DeGraaf Grand Prix Team.






© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden