Uitslag Assen 9 april 2007


Roy Pouw dwingt respect af met prestatie bij ONK Paasraces.

Traditiegetrouw staat met Pasen de openingsrace voor het Open Nationaal Kampioenschap wegraces op het programma. De vele aanwezige toeschouwers kregen op het TT circuit van Assen in alle klassen boeiende en verrassende races voorgeschoteld. Zo ook in de klasse 125 cc, waaraan de start de 14 jarige Rookie Of The Year 2006 Roy Pouw uit Kerkenveld, uitkomend voor het Cool Rentals Racing Team Holland.

 

 

Op zich was het al bijzonder dat Roy aan de start stond, want vorig weekend tijdens de voorjaartraining brak hij in zijn linkervoet enkele middenvoetbeentjes. Een blessure die de start van het seizoen met tegenslag leek doen aanvangen. Echter, Roy is uit het ware racehout gesneden. Hij weigerde dan ook om het bijltje er bij neer te leggen. “Als het medisch verantwoord is en de laars kan aan de voet kan dan rijd ik op Assen” waren zijn strijdlustige woorden. En zowaar, zaterdag begon hij aan de kwalificatietrainingen voor de wedstrijd van 2e paasdag.

 

 

Het ging natuurlijk niet helemaal zonder slag of stoot en waren de tijden niet helemaal zoals we van hem gewend zijn. Met een 17e tijd in een internationaal veld van 38 deelnemers, was het, gezien de omstandigheden, helemaal zo slecht nog niet. Hij zat immers op de motorfiets, iets wat velen de dagen ervoor niet voor mogelijk hadden gehouden.

 

 

Paasmaandag de race dus. Tijdens en na de warming-up speelde de blessure behoorlijk op. Een opzettende voet zorgde toch voor behoorlijk veel pijn. Veel ijs en hulp van zijn persoonlijke trainer zorgden ervoor dat hij vlak voor de race toch weer behoorlijk was opgeknapt. Het is wel apart om te zien dat een coureur, lopend op stelten, op de motor wordt geholpen om te gaan racen.

 

 

Roy had een goede start en had voor de eerste bocht al enkele collega coureurs ingehaald. Net voor het insturen werd hij nog aangetikt en kwam daardoor bijna naast de baan terecht. “Toen werd ik echt kwaad en dacht; “En nu het gas erop”. En dat deed hij bijzonder goed. Al naar gelang de wedstrijd vorderde wist hij steeds enkel plaatsen op te schuiven en reed één ronde voor het einde even op een zesde plaats. Dat het goed ging bleek ook wel uit de rondetijden. Roy reed maar liefst 3,5 seconde sneller dan tijdens de trainingen, wat aangaf dat het met Roy wel goed leek te gaan. Tijdens de laatste ronde zorgde een klein foutje ervoor dat de achter hem rijdende Michael van de Mark zich, na een mooi en fair gevecht, net voor hem wist te wringen. De Cool Rentals Racing coureur moest dan ook genoegen nemen met de zevende plaats. Een plaats waar voor aanvang van de wedstrijd voor was getekend. De race werd gewonnen door de gelouterde Phillipp Eitzinger uit Oostenrijk, gevolgd door de Duitsers Georg Frohlich en Eric Hubsch, die de tweede en derde podiumplek voor zich opeisten.

 

 

Na aankomst in het rennerskwartier bleek dat het allemaal toch veel zwaarder was geweest dan dat het zo op het oog leek. De emotionele ontlading die zich meester maakte van de jongeling dwong veel respect af bij alle aanwezigen en menigeen moest toch even stevig slikken bij het zien van deze ontlading. De prestatie kreeg nog meer allure toen bleek dat hij bij de beste drie Nederlanders behoorde, een mooie opsteker voor het verloop van het verdere seizoen.

 

 

Waar tot voor een week geleden nog donkere wolken boven het Cool Rentals Racing Team leken samen te pakken, scheen na deze bijzondere prestatie de zon ineens volop en werd er nog gezellig een toost uitgebracht op Roy.

 

Redactie Cool Rentals Racing


© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden