Tropische raceomstandigheden voor coureur Roy Pouw.

Op het tropische warme circuit van Oschersleben in het voormalige Oost Duitsland werden afgelopen zondag twee wedstrijden verreden voor het ONK 125 cc. Ook motorcoureur Roy Pouw had de lange reis gemaakt om te gaan proberen aanspraak te maken op de maximaal vijftig punten, die er dit weekend te verdelen waren voor het Nationaal Kampioenschap. Roy begon dit weekend de kwalificaties als klassementsleider en het zou natuurlijk mooi zijn om deze te behouden en mogelijk te verstevigen.

De extreme warmte overdag zorgde ervoor dat er zo snel als mogelijk in de kwalificaties snelle tijden gereden moesten worden, want later op de dag zou dat normaliter niet mogelijk zijn. Roy draaide gestaag zijn ronden en wist met verschillende set-ups de derde trainingstijd te realiseren. Concurrent in het klassement Ernst Dubbink had zijn visitekaartje al afgegeven met de poletijd en was dus “the man to beath”.

De races op de zondag waren een combinatie van 250 cc- en 125 cc motoren. Als eerst mocht de 250 cc klasse van start gaan en vlak daarna de “mindere” 125 cc klasse. Echter, gedurende de races zouden de langzamere 250 cc deelnemers al snel ingehaald worden door de snelste 125 cc coureurs. Voor een enkeling, waar onder ook Roy, zorgde dit voor problemen, daar het inhalen van de langzamere goden niet altijd vlekkeloos zou verlopen.

Cool Rentals Racing coureur Pouw had er zin in, getuige zijn starts van dit weekend. Er direct bij zijn is heel erg belangrijk op een circuit als dat in Oschersleben, welke niet een echt Aprilia baantje is. Mooie gevechten zorgden er in de races voor dat de spanning van start tot finish aanwezig waren, al was Ernst Dubbink dit weekend een maatje te groot voor de concurrentie. Roy deed heel erg goed mee en wist beide races voorin te eindigen. Met een vijfde en vierde plaats was Roy uiteindelijk best tevreden en had het gevoel super gereden te hebben. En nog belangrijker, veel geleerd te hebben. Dit keer net geen podium, wat zeker wel mogelijk was geweest als problemen met de grip van de racebanden er in de eerste race niet waren geweest. Echter, de oorzaak van het probleem lijkt gevonden te zijn en zal hopelijk verleden tijd zijn.

Doordat Dubbink de maximale score wist te verzilveren staat hij nu aan de leiding in het Nederlandsche Kampioenschap, gevolgd met slechts 2 punten verschil door Roy Pouw. Op de derde plaats staat de jonge Michael van de Mark met een verschil van 1 punt. De minimale verschillen zorgen ervoor dat het ongemeen spannend is in de 125 cc klasse. Mooi voor de toeschouwers en goed voor de sport in het algemeen, waarin de jonge honden prima presteren, zowel op Nationaal- als ook Internationaal niveau.

Na het weekend stonden voor Roy de eerste plichtplegingen voor de Dutch TT al op het programma. Afgelopen dinsdag was er op het Drentse TT-Circuit de officiële perspresentatie, waarbij ook aanwezig de vaste Nederlandsche Grand Prix coureurs Joey Litjens en Hugo van de Berg. Ook Cool Rentals Racing couruer Roy Pouw was aanwezig een deed als een ware prof mee aan dit mediaspektakel. Het vizier staat in ieder geval al op scherp en het team is al volledig “on the road to the 77th Dutch TT”, waarbij kwalificeren en natuurlijk het genieten van de ambiance voorop staan.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden