Roy Pouw in 2008 actief op meerdere fronten.

Motorcoureur Roy Pouw zal dit jaar actief zijn op meerdere fronten in de wegracesport. De jonge Kerkenvelder, uitkomend voor het Cool Rentals Racing Team Holland, zal onder de vlag van zijn eigen team deelnemen aan een tweetal Kampioenschappen. Ten eerste het Open Nederlandse Kampioenschap voor wegracemotoren, kortweg het ONK genoemd. Daarnaast zal Roy ook nog acteren in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, wat ook wel bekend staat als het prestigieuze IDM. Op zijn Aprilia 125 cc racer zal Roy trachten zijn prestaties van vorig seizoen uit te bouwen. Wellicht dat hij daardoor opnieuw uitgekozen mag worden voor de Dutch TT. Hierin was hij afgelopen jaar de beste Nederlandse Wild Card rijder.

 

Dat Roy zijn prestaties niet onopgemerkt zijn gebleven mocht blijken uit de deelname aan de voorronden en finale van het DeGraaf Exact GP Talent Project 2008. Een door de KNMV ondersteunt ambitieus initiatief. Een deskundige jury welke bestond uit ex-coureurs Jurgen van den Goorbergh, Hans Spaan, Jarno Janssen en KNMV bondscoach Hennie Lentink hebben uit een kleine 100 kandidaten uiteindelijk gekozen voor Jerry van de Bunt en Cool Rentals Racing Team Holland coureur Roy Pouw.

 

Beide talenten gaan voor het DeGraaf Grand Prix Team racen in het druk bezette Spaans Open Kampioenschap op heuse MotoGP circuits. In deze GP kraamkamer krijgen ze de kans zich te ontwikkelen tot een Grand Prix coureur met wellicht een vaste plaats in het enige Nederlandse Grand Prix Team van Arie Molenaar. Goed voorbeeld doet volgen, want juist uit het Spaanse Kampioenschap zijn afgelopen jaren veel talenten tevoorschijn gekomen, waarvan Dani Pedrosa en Toni Elias succesvolle voorbeelden zijn.

 

Het team van Molenaar heeft ondertussen een vaste plek verworven op de MotoGP paddock. Al die tijd heeft men zich op één doel gericht: de top bereiken als Nederlands team en bij voorkeur met een Nederlandse rijder. Vaak echter blijkt het voor Nederlandse coureurs uit het ONK een zware klus om aansluiting te vinden bij het niveau van de internationale deelnemers. Met steun van DeGraaf Technisch Personeel en Exact Software bedacht het team met het GP Talent Project een ‘straffere' leerschool voor jonge Nederlandse talenten, zoals Roy Pouw en Jerry van de Bunt zijn.

 

De eerste wedstrijd in het Spaans Open start op 20 april in Valencia. Daarna worden races verreden op de circuits van Catalunya (Barcelona), Jerez de la Frontera en Albacete.

 

Door genoemde ontwikkelingen zal Roy zijn eerste Nederlandse wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. Door de afgelasting van de Paasraces valt de seizoensopening van het ONK nu samen met de eerste wedstrijd voor het Spaans Open, welke als vanzelfsprekend de voorkeur geniet.

 

Het lijkt voor Roy een geweldig jaar te worden. Rijden op top materiaal in maar liefst drie kampioenschappen. Hopelijk zijn de prestaties goed genoeg om volgend jaar aanspraak te kunnen maken op een vaste plaats in het DeGraaf Grand Prix Team. Cool Rentals Racing Team Holland zal er alles aan doen om voor Roy die voorwaarden te scheppen die nodig zijn om de jonge Drent zijn grootste droom werkelijkheid te laten worden.

 

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden