Uitslag kwalificatie


Roy Pouw (33e) en Jerry van de Bunt (36e) gekwalificeerd voor 2e Spaans Open.

Dit weekend wordt de tweede race verreden voor het prestigieuze Spaans Open Kampioenschap op het circuit van Catalunya nabij Barcelona. De beide DeGraaf-Exact Software Juniors rijders Roy Pouw en Jerry van de Bunt wisten zich te kwalificeren op respectievelijk de 33e en 36e positie in een vol veld van 42 rijders.


qp2_pouw_catalunya_460

 Roy Pouw

De eerste kwalificatie werd op een natte baan verreden doordat voor de kwalificatie een aantal buien naar beneden kwamen en het circuit erg nat maakte. Roy Pouw wist in deze natte weersonmstandigheden naar een 33e positie te rijden terwijl Jerry van de Bunt niet verder kwam dan de 38e positie.

De tweede en beslissende kwalificatie werd verreden op een nagenoeg droge baan. Het was bewolkt met dreiging van regen en het circuit was nog gedeeltelijk nat toen de kwlaificatie begon. Roy Pouw en Jerry van de Bunt vertrokken beide op regenbanden maar van de Bunt kwam na een ronde alweer binnen om de slicks te laten monteren. Pouw probeerde het nog een drie-tal ronden op regenbanden maar had ook al snel door dat het droog genoeg was om slicks te monteren.

Beide rijders probeerde vanaf het begin snelle rondetijden te rijden door de dreiging van regen. Roy Pouw wist een tijd te noteren in de laatste ronde van 1:58,862 en pakte daarmee de 33e positie op de negende startrij. Van de Bunt had veel moeite om een goede snelle ronde te rijden en moest zich tevreden stellen met de 36e positie op de negende startrij met een tijd van 1:59,245.

Roy Pouw (33e, 1:58,862): “De weersomstandigheden hebben niet echt meegewerkt vandaag. De hele dag was er dreiging van regen en af en toe kwam er dan ook een fikse bui naar beneden. Daardoor reden we de eerste kwalificatie op een natte baan wat op zich niet zo slecht ging. Ik stond zelfs even op de 7e positie maar toen iedereen gewend was aan de natte baan viel ik terug naar de 33e positie. De tweede kwalificatie konden we na een aantal ronden op slicks rijden en was het even zoeken naar de grip. Ik wist mij tijd bijna iedere ronde te verbeteren en stond in de laatste minuut op de 31e positie. Toch wisten een tweetal rijders een snellere tijd te rijden waardoor ik op de 33e positie terecht kwam. Ik ben niet tevreden met mijn rondetijden maar wel opgelucht dat ik eindelijk een Spaans Open race mag rijden morgen. Ik heb geen verwachtingen voor morgen maar mijn doel is wel om de race uit te rijden.”



qp2_vdbunt_catalunya_460

 Jerry van de Bunt

 

Jerry van de Bunt (36e, 1:59,245): “Op de vrijdag hadden we de mogelijkheid om een vrije training te rijden waarvan we natuurlijk dankbaar gebruik maakte. Echter kwam ik ten val waaraan ik gelukkig niets overhield maar het koste mij vandaag wel veel moeite om in mijn ritme te komen. De natte kwalificatie ging niet goed en ik had nog geen goed gevoel over de vering. Het team werkte hier hard aan maar we gingen eerste de verkeerde kant op met de vering waardoor we wat tijd hebben verloren. In de tweede kwalificatie ging het al beter maar ik heb nog moeite met de lijn houden in snelle bochten. We hebben nog een aantal ideeën welke we morgen nog gaan proberen. Ik ben, net als Roy, niet tevreden over de tijden en de positie kan ook nog veel beter. Gelukkig mag ik wel starten in de race en dat is de eerste winst welke we geboekt hebben dit weekend. De weersvoorspellingen zijn niet goed voor morgen en de kans is groot dat we een regenrace rijden. Ik focus mij dan vooral om de wedstrijd uit te rijden en de ervaring mee te nemen.”

BRON: DeGraaf-Exact Software Junior team




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden