Pouw rijdt uitstekend en pakt zijn eerste punten

Eindelijk was het dan zover voor Team Holland coureur Roy Pouw uit Kerkenveld. De eerste wedstrijden voor het Open Nederlands Kampioenschap wegraces 125 cc stonden op het programma, ook al werden deze verreden in het Duitse Oschersleben. Zoals bekend waren de ONK openingsraces in Assen afgelast in verband met de langdurige kou en het niet op tijd gereed zijn van de toch wel belangrijke asfaltlaag. De daarop volgende drie races waren op de stratencircuits van Hengelo (Gld.), Eemshaven en Oss. Eemshaven viel daarnaast ook samen met een IDM wedstrijd en de stratencircuits zal de jongeling in zijn debuut- en leerjaar overslaan. Hierdoor zijn er al drie nulresultaten achter Roy zijn naam bijgeschreven en dat schiet natuurlijk niet op in een kampioenschap. Vandaar dat er dan ook werd uitgekeken naar dit eerste treffen met de rest van de Nederlandsche 125 cc coureurs.

Afgelopen maanden werd er natuurlijk wel gereden en wel in het Duitse IDM, waarin nogal wat tegenslag werd gekend. Vorig weekend was het eigenlijk het eerste IDM weekend waarin Roy weer volledig ontspannen op zijn racemachine zat, na enkele zware valpartijen daarvoor. Direct na de finish daar, liet hij dat dan ook ruimhartig aan het team weten.? Superlekker gereden, ik heb nu al zin aan het volgende weekend?, waren de daadkrachtige woorden van de jonge coureur toen. Daadkracht moest dus alleen nog omgezet worden naar daden en het moet gezegd, hij heeft daarin het team absoluut niet teleurgesteld.

Vrijdags en zaterdags werd er onder koele omstandigheden vrijuit getraind om goed voorbereid aan de kwalificaties te kunnen beginnen. Een 8e kwalificatietijd en daarmee had Roy een plek op de 2e startrij veroverd, tussen en voor enkele routiniers. Een meer dan uitstekend uitgangspunt voor de races. Wat in het team ook tot tevredenheid stemde was de vooruitgang die er ten opzichte van eerdere wedstrijden op dit circuit is geboekt. Enkele seconden sneller per ronde dan voorheen. Dit gaf aan dat Roy mentaal weer op zijn oude niveau zit en groeiende is, wat natuurlijk ook de bedoeling is in een leerjaar.

Twee manches stonden er zondags op het programma. Onder veel warmere omstandigheden dan de voorgaande dagen stonden de coureurs aan de start om twee keer 12 ronden lang vol aan de bak te gaan. Roy had in beide manches een slechte start, maar wist door strak te sturen, laat te remmen en er brutaal het wiel er tussen te steken de verloren plaatsen weer terug te pakken. Dit resulteerde in een respectievelijk 7e en 6e plaats. Ook zijn rondetijden gingen opnieuw 1,5 seconde naar beneden en waren heel constant. Belangrijker dan rondetijden en dergelijke is, dat de eerste 19 punten voor het Vacansoleil ONK 125 cc zijn binnengehaald. In het kampioenschap staat Roy nu op een 12e plaats en dat is met drie gemiste races een prima plaats. Leerpunt voor nu is het nog beter gaan beheersen van de o zo belangrijke start. Dit zal resulteren in nog enkele plaatsen winst in de wedstrijden. Kortom, volop tevreden gezichten bij Team Holland.

Redactie Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden