Roy Pouw pakt de leiding in het NK 125 cc en krijgt Wild Card voor Dutch TT.

Op het Asser TT-circuit werden afgelopen weekend wedstrijden verreden voor het Int. Deutsche Motorradmeisterschaft, kortweg het IDM. Deze raceserie wordt wel, samen met het Spaanse kampioenschap, het voorportaal van de Grand Prix genoemd. Door een samenwerking met de Stichting Motorwegraces Assen was deze race voor de klasse 125 cc er tevens één die meetelt voor het Nationale Kampioenschap.

Aan de start van dit spektakel ook Cool Rentals Racing coureur Roy Pouw uit Kerkenveld. Roy rijdt in beide series een volledig programma, dus er waren belangrijke punten te behalen in deze unieke dubbelrace. Eerst stonden de kwalificaties op het programma. De eerste kwalificatie verliep absoluut niet naar wens, daar een nieuwe raceset-up niet datgene bracht wat van te voren was bedacht. De monteurs konden nadien direct aan de slag om de Aprilia racer voor de tweede kwalificatie wel die snelheid te geven waarmee Roy uit de voeten kan. En met succes. Roy behaalde er zijn beste startpositie ooit voor het IDM. Een veertiende stek en voor het ONK stond Roy als vierde op de grid. Tevreden gezichten bij het team natuurlijk. Deze gezichten betrokken zondagochtend tijdens de warming-up echter al snel naar somber, daar de Aprilia door een technisch falen stuk liep. Opnieuw veel werk voor de monteurs om de machine voor de race, slechts enkele uren later, weer zo goed mogelijk te preparen. Balen natuurlijk voor Roy, daar de motor liep als een speer tijdens de tweede kwalificatie.

De race moest rustig worden begonnen, omdat nieuwe onderdelen nog ingereden moesten worden. Uiterst gedisciplineerd voldeed Roy hieraan. Met spanning werd er uitgekeken naar de start. Deze is de laatste wedstrijden niet opperbest gebleken. Roy had nu wel een goede start en was dus direct goed onderweg. Tijdens de wedstrijd bleek echter, dat Roy niet de rondetijden kon rijden als tijdens de trainingen. Oorzaak, totaal geen grip met zijn nieuwe set banden. De motor was bijna niet rond te sturen, hij gleed alle kanten op. Roy moest echt alle zeilen bijzetten om zijn racemachine op de baan te houden. Dat hij ondanks de problemen toch plaatsen winst wist te behalen is een groot compliment waard. Op de finishlijn bleek dat de Cool Rentals coureur toch nog best tevreden mag zijn. Een vijftiende plaats in het IDM en een vijfde plaats in het ONK, leverden respectievelijk één punt en elf punten op. Die laatste waren genoeg om de leiding in het Nationaal Kampioenschap te nemen, waarmee Roy een van de jongste lijstaanvoerders uit de ONK historie is. Echt fantastisch voor de jonge coureur van het Cool Rentals Racing Team Holland uit Hoogeveen.

Dat het sterke presteren van Roy niet onopgemerkt is gebleven mag duidelijk zijn. Roy mag de 77ste A-style Dutch TT, zich met een door de internationale motorsportbond FIM toegekende Wild Card proberen te kwalificeren voor de Dutch Grand Prix 125 cc. Daarmee komt een jongensdroom uit. Want, welke jonge coureur wil er nou niet acteren op het allerhoogste niveau voor eigen publiek. Het team en sponsoren zien nu al uit naar de laatste zaterdag van juni om hun Roy Pouw aan de start van de Dutch TT te mogen begroeten. Eerst nog kwalificeren, dat is al een zware opgave op zich natuurlijk, maar die Wild Card pakken ze hem echt niet meer af. Het team is beretrots op hun Rookie Of The Year 2006 en zal de komende tijd nog uitgebreid aandacht besteden aan deze unieke invitatie.

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.

 

Foto's: Racesport en CRRTH




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden