UItslag IDM 125 cc Most


Uitstekend resultaat voor Roy Pouw in Tsjechie.

Na een welverdiende en korte vakantieperiode voor Cool Rentals Racing coureur Roy Pouw uit Kerkenveld, stond er afgelopen weekend een verre reis op het programma. Ditmaal werd er vertrokken naar het Tsjechische Most, alwaar een race voor het Internationale Duitse Kampioenschap 125 cc (IDM) op de agenda stond bijgeschreven.

Na een onderbreking in het raceseizoen is het altijd weer afwachten of de vorm, zoals die er was, nog steeds aanwezig is. Er bleek bij Roy gelukkig geen sprake van enig vormverlies te zijn. Direct vanaf de vrije trainingen kon hij alle snelle tijden rijden en zat ook uitermate goed in zijn vel. Een en ander vertaalde zich op de zaterdag in een goede kwalificatie. Met een perfect afgestelde Aprilia racemachine voelde hij zich als een vis in het water op het aparte maar uiterst snelle circuit van Most. Een veertiende tijd in een sterk internationaal veld van tweeëndertig deelnemers is puike prestatie en geeft genoeg perspectief voor de race.

Het uitstekende sleutelwerkwerk van monteur Lau Wopereis en eveneens uitstekende coachingswerk van oud Nederlands Kampioen Harold de Haan zorgden ervoor dat Roy vol vertrouwen aan de start stond van de race op zondag. Er werd zelfs niet stilgestaan bij het feit dat elke IDM race van dit seizoen om een of andere duistere reden steeds een inhaalrace moest worden. De start was goed en Roy kwam nu niet in de verdrukking bij de eerste bocht. Hij hield direct aansluiting met de top en dat was voor het eerst. Voorheen gaven de rondetijden wel aan dat Roy vooraan behoort mee te strijden voor de punten, maar als je steeds een inhaalrace moet beginnen is de top allang op grote afstand. Nu kon hij gelukkig direct meestrijden om de velbegeerde punten. Een groepje van vijf coureurs reed zich los en er ontstond een achtervolgende groep waarin Roy ook reed. Strijdend om de plaatsen zes tot en met twaalf ontspon zich een fantastisch mooie race. Gevechten op het scherpst van de snede en afwisseling in posities maakten het voor de toeschouwers aantrekkelijk om naar te kijken. Ook Roy genoot van zijn race en kon het tempo van de groep goed volgen. Door het hoge tempo dat er werd gereden werd er veel gevraagd van de banden. Het scherpe sturen en harde remmen begon zich tegen het einde van de race te vertalen in een ernstig glijdende racemachine. Roy besloot om zijn elfde positie te consolideren en de punten veilig aan de finish binnen te halen. Als je groeit als coureur ontstaan daardoor weer uitdagingen in een andere afstelling van de racemachine, vering en dergelijke en dat maakt de racesport voor Roy en zijn team zo boeiend.

De behaalde elfde plaats is het beste IDM resultaat in Roy zijn nog prille racecarrière. Met nog één IDM race te gaan is het nog steeds mogelijk om zijn doel voor dit seizoen te verwezenlijken, een plaats in de top tien. Dit moet zestien september dan gaan gebeuren op het bekende circuit “de Hockenheimring”. Een belangrijke race, want hierin worden tevens punten verdeeld voor het Nederlandse Kampioenschap, waarin Roy theoretisch nog kampioen kan worden. De concurrentie moet dan wel behoorlijke steken late vallen, maar je weet maar nooit. Kijk maar eens naar het voetbal afgelopen jaar.

De race werd overigens gewonnen door de in Nederlandse dienst rijdende Georg Fröhlich (D), die met de winst ook de titel veilig stelde. Toni Wirsing (D) werd tweede en Blake Leigh-Smith (Aus) eiste de derde plaats op.

Foto: Mariska Grob. 

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden