Roy Pouw pakt opnieuw kampioenschappunten

Het TT-circuit van Assen kun je de thuishaven noemen voor Team Holland coureur Roy Pouw uit Kerkenveld. Voor Roy is het echter, in tegenstelling tot de meeste andere 125 cc wegracecoureurs, de eerste echte kennismaking met het ?nieuwe? Assen, daar de meeste collega?s al de benodigde EK of TT kilometers op het circuit achter de rug hebben. Uitgangspunt voor dit weekend was het behalen van een positie om en nabij plaats tien. Roy, dit jaar debutant in de 125 cc klasse, reed de vorige ONK wedstrijden in het Duitse Oschersleben uitstekend en wou dit niveau natuurlijk handhaven en als het even kon, gaan verbeteren.

Gelukkig waren de weersomstandigheden niet meer zo extreem tropisch als de dagen ervoor en kon er rustig worden getraind. Ondanks het feit dat er in Nederland veel minder kilometers gereden kunnen worden dan in het buitenland, kwam Roy toch al vlot in zijn raceritme. In de eerste kwalificatietraining stuurde Roy zijn Honda racer naar een elfde tijd. Later op de dag wist hij in de tweede kwalificatie er nog eens drie seconden af te knibbelen. Ook de andere coureurs verbeterden hun rondetijden en een tiende tijd was Roy zijn deel. Daarmee stond hij op de derde startrij en was een plaats bij de eerste tien voor 50% een feit. Nu de race nog.

Zondags, de racedag, was het voor Roy een drukke dag, eerst de pitwalk voor de toeschouwers, daarna de warming-up, en zelfs RTV Drenthe kwam bij Roy op bezoek voor interviews voor zowel radio alsook TV. Ook het team had veel sponsoren en gasten uitgenodigd om hun talent te aanschouwen. Als een volleerde prof ging de net veertien geworden jongeling ermee om. Het was te hopen dat alles niet teveel druk op Roy zijn schouders zou leggen en daarmee het resultaat nadelig be﮶loedt zou worden. Niets was minder waar.

Bij de start was Roy uiterst geconcentreerd en reageerde, in tegenstelling tot veel andere coureurs, uiterst adequaat op de verwarring die ontstond tijdens de start. Bij de startprocedure is het uitgaan van de rode lichten altijd het teken voor vertrek. De lichten gingen uit, maar volgens de beleving van enkele coureurs niet correct en die bleven dus staan. Roy niet, licht uit is uit dus gas erop. Daarmee pakte Roy direct veel plaatsen en kwam na 驮 ronde als vijfde door. Hij kon echter het racetempo van de top niet bijhouden en zakte naar enkele ronden slechts drie plaatsen terug. De rest van de race was voor Roy een kwestie van gecontroleerd uitrijden. De coureur voor hem reed nagenoeg net zo snel als Roy zelf en achter hem was er een groepje dat vocht om plaats negen en reed rondetijden die langzamer waren. Consolideren dus en de punten voor het Nederlands Kampioenschap bijschrijven bij de al gescoorde punten. In de strijd die zich voor Roy voltrok, kwam ook nog een coureur ten val, in een poging een plaats winst te maken. Plaats zeven dus voor Roy en daarmee was de doelstelling ruim behaald. Ook pakte hij nog een plaats winst in het Nederlandse Kampioenschap, waarin hij nu op de elfde plaats staat. Na eerst nog een interview te hebben gegeven aan RTV Drenthe kon hij daarna de complimenten van de monteurs, team en gasten terecht en vol trots in ontvangst nemen.

Redactie Team Holland.




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden