Uitslag Race 125 cc Catalunya


Roy Pouw rijdt gecontroleerde regenrace in Catalunya.

Afgelopen weekend is de tweede race verreden voor het prestigieuze Spaans Open Kampioenschap op het circuit van Catalunya nabij Barcelona. Eén van de beide DeGraaf-Exact Software Juniors rijders is Kerkenvelder Roy Pouw, welke normaliter rijdt voor het Cool Rentals Racing Team Holland uit Hoogeveen. Hij wist zich te kwalificeren in dit prestigieuze veld van meer dan 45 toprijders op de 33e positie.

De eerste kwalificatie werd op een natte baan verreden. Net voor aanvang vielen er een aantal buien, wat het circuit erg nat maakte. Roy wist in deze natte omstandigheden naar een 33e positie te rijden. De tweede en beslissende kwalificatie werd verreden op een nagenoeg droge baan. Hier en daar was het circuit nog gedeeltelijk nat. Roy vertrok op regenbanden en probeerde het hierop een aantal ronden, maar had al snel door dat het droog genoeg was om slicks te monteren. Roy trachtte vanaf het begin snelle rondetijden te rijden door de constante dreiging van regen. Uiteindelijk wist Roy in de allerlaatste ronde een tijd te noteren van 1:58,862. Goed voor een 33e positie op de negende startrij.

Roy: “De weersomstandigheden werkten niet echt mee. De hele dag was er dreiging van regen en af en toe kwam er dan ook een fikse bui naar beneden. Daardoor reden we de eerste kwalificatie op een natte baan wat op zich niet zo slecht ging. Ik stond zelfs even op de 7e positie maar toen iedereen gewend was aan de natte baan viel ik terug. De tweede kwalificatie konden we na een aantal ronden op slicks rijden en was het even zoeken naar de grip. Ik wist mij tijd bijna iedere ronde te verbeteren en stond tot in de laatste minuut op de 31e positie. Toch wisten een tweetal rijders een snellere tijd te rijden waardoor ik op de 33e positie terecht kwam. Ik ben niet tevreden met mijn rondetijden, maar wel opgelucht dat ik eindelijk een Spaans Open race mag rijden.

qp2_pouw_catalunya_460
 

Zondags tijdens de race wensten de weergoden ook niet mee te werken. Pluvius had de sluizen goed geopend en dat maakte de baan erg glad. Roy had een goede start en wist zonder kleerscheuren de eerste scherpe bocht door te komen. Vanaf dat moment begon er voor Roy een soort van overlevingstocht, waarin aankomen belangrijker was dan vol gas gaan voor een goede klassering. Op de natte en gladde baan boden de gekozen banden totaal geen grip. Roy zat in een groepje en kon redelijk meekomen, maar verloor het bij het aanremmen en uitaccelereren. De Aprilia gleed voor en achter alle kanten op. Enkele keren lag hij zelfs bijna naast zijn machine, wat hem deed besluiten om de race gecontroleerd uit te rijden. Dat was jammer, daar Roy normaal in de regen bijzonder goed voor de dag komt. Meer grip had hem zeker meerdere plaatsen naar voren kunnen brengen. Dat het listig racen was bleek wel uit het feit dat van de 40 gestarte coureurs er 12 de finish niet wisten te bereiken. Rijden met het “koppie” zorgde ervoor dat Roy uiteindelijk als 26e werd afgevlagd in zijn debuutrace in het Spaanse Open.

race_pouw_catalunya_460

Roy: “Ik ben niet tevreden met deze 26e positie al had er nu niet veel meer ingezeten. Ik had weinig gevoel met de motor op deze natte baan. Het was erg glad en had een aantal momenten dat ik er bijna af lag. Ik heb toen besloten om in ieder geval de race uit te rijden wat uiteindelijk ook lukte. Het is een harde leerschool, het Spaanse Open. Ik weet zeker dat het de volgende keer beter zal gaan tijdens de derde Spaans Open wedstrijd op 15 juni in Jerez."

 

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.

Bron: DeGraaf-Exact Software Junior team.

 

 




© 2007 Cool Rentals Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden